top of page

Kısır

Hazırlanma Süresi

Pişirme Süresi

Kaç Kişilik

15 Dakika

0 Dakika

6 Kişilik

Malzemeler

2
su bardağı
ince bulgur
1,5
su bardağı
sıcak su
2
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay bardağı
zeytinyağı
1
tatlı kaşığı
tuz
1
tatlı kaşığı
pul biber
2
adet
limon suyu
1/2
çay bardağı
nar ekşisi
6
dal
taze soğan
1/2
demet
maydanoz
1/2
demet
taze nane

Tarif

  1. Kısır tarifi için 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

  2. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.

  3. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz 1 yemek kaşığını biber salçası da ekleyebilirsiniz.

  4. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.

  5. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.

  6. Kısır tarifi hazır. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.

bottom of page