
Malzemeler
2
su bardağı
ince bulgur
1,5
su bardağı
sıcak su
2
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay bardağı
zeytinyağı
1
tatlı kaşığı
tuz
1
tatlı kaşığı
pul biber
2
adet
limon suyu
1/2
çay bardağı
nar ekşisi
6
dal
taze soğan
1/2
demet
maydanoz
1/2
demet
taze nane
Tarif
Kısır tarifi için 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz 1 yemek kaşığını biber salçası da ekleyebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
Kısır tarifi hazır. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.