top of page

Haydari

Hazırlanma Süresi

Pişirme Süresi

Kaç Kişilik

10 Dakika

0 Dakika

2 - 4 Kişilik

Malzemeler

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tutam dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

1 dilim beyaz peynir

1 diş sarımsak

Tarif

  1. İlk olarak tavaya tereyağını alarak kızdıralım. Bu aşamada cağı çok yüksek ateşte açıp yağı yakmamaya dikkat edelim.

  2. Daha sonra naneyi ekleyerek 1-2 tur karıştıralım ve ocaktan alalım.

  3. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım.

  4. Diğer taraftan beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayalım, dereotunu ince ince kıyalım.

  5. Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ilave edelim.

  6. Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştıralım.

  7. Haydari mezesini servis tabağına alarak üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyelim.

  8. Haydari servise hazır.

bottom of page